آخرین اخبار
کد مطلب: 81363
روحاني در دانشگاه علوم پزشکي ايران:
از گوجه‌فرنگي تا انرژي هسته‌اي به دولت انتقاداتي مي‌شود/امروز دنيا باور کرده ايران مسلح به سلاح منطق است
تاریخ انتشار : 1393/09/16 13:09:03
نمایش : 1519
رئيس‌جمهور کشورمان گفت: لازم نيست عده‌اي تازه به دوران رسيده اينقدر نسبت به ارزش‌هاي اسلام انقلاب «دل‌نگران» باشند.

به گزارش سلام لردگان به نقل از راه دانا، حجت‌الاسلام روحاني رئيس‌جمهور کشورمان در مراسم گراميداشت روز دانشجو که صبح امروز (يکشنبه16 آذرماه) در دانشگاه علوم پزشکي ايران برگزار شد، ضمن تبريک اين روز گفت: خوشحالم در دانشگاهي به مناسبت 16 آذر حضور دارم که اين دانشگاه جزء اولين مصوبات شوراي عالي انقلاب فرهنگي در دولت يازدهم است.

وي با اشاره به فعاليت مجدد اين دانشگاه علوم پزشکي ايران در دولت يازدهم خاطرنشان کرد: 16 آذر سرآغاز و نقطه عطف جنبش دانشجويي است، جنبش دانشجويي فراتر از بحث حزب و جناح و خط است، جنبش دانشجويي به معناي حضور همه دانشجويان در عرصه فرهنگ و سياست است.

روحاني ادامه داد:‌ در دهه 1330 حادثه 16 آذرماه درخشش خاصي داشت که شريعت رضوي، قندچي و بزرگنيا دانشجويان به خون خفته‌اي بودند که توانستند پرچم حرکت دانشجويي را به اهتزاز در بياورند.

وي با بيان اينکه برخي مي‌خواهند جنبش دانشجويي را به فضاي خاصي منحصر کنند، گفت: جنبش دانشجويي حرکتي براي استقلال و ضد استعمار است.

حجت‌الاسلام روحاني با بيان اينکه جنبش دانشجويي يک حرکت به هم پيوسته است، اظهارداشت: اين حرکت هم براي استقلال و ضد استعمرا است و هم براي آزادي و استبداد است، هم براي وطن‌خواهي و عشق به وطن و هم براي انواع ظلم‌ستيزي‌هاست.

روحاني با بيان اينکه عده‌اي بودند و هنوز هم هستند که جنبش دانشجويي را باور نکرده بودند اظهار داشت: ‌آنان اگر جنبش دانشجويي را مي‌ديدند از سر نفرت سر بر مي‌گرداندند اما امروز کسي نيست که منکر جنبش دانشجويي شود گرچه برخي مي‌خواهند جنبش دانشجويي را به فضايي خاص منحصر کنند.

رئيس‌جمهور کشورمان با بيان اينکه اين جنبش ممکن است 16 آذر شأن نزول‌هايي را در حوادثش داشته باشد، اظهار داشت: 16 آذر حوادثي دارد در شأن نزول خودش که در دهه 40 حوادثي با شرايط خود دارد اما اساس جنبش دانشجويي يک حرکت مستقل وجود دارد و خواهد داشت.

روحاني اظهار داشت:‌ جنبش دانشجويي يعني حرکت جامعه دانشگاهي در دوراني مشخص، حزب ممکن است امتداد داشته باشد و عده‌اي تا اخر عمرشان عضو حزب باشند اما دانشجو بودن تا آخر عمر به مفهوم لغوي ادامه دارد اما به مفهوم عضويت در يک دانشگاه به عنوان کسي که دانش را مي‌آموزد دوره‌اي چهارساله، شش‌ساله و هشت ساله دارد.

روحاني يکي از دلايل حرکت زنده بودند حرکت جنبش دانشجويي را اين دوران دانست و خاطرنشان کرد: شما وقتي در دوران خاصي فعاليتي را شروع مي‌کنيد قدر آن را بيشتر مي‌دانيد تا اينکه کسي که وارد صحنه‌اي شود که بداند پاياني براي يک دوره نيست.

روحاني ادامه داد: از لحاظ حضور افراد جنبش دانشجويي دوره خاصي دارد اما از لحاظ پيوستگي دوره‌اي دائم است و همه دانشجويي همان خط و همان راه را دنبال کردند.

 

روحاني با بيان اينکه در نهضت اسلامي دانشگاه را جزء پيشتازان در کنار روحانيت مي‌دانستند خاطرنشان کرد: از سال 42 دانشجو در کنار روحانيت حضور داشت و همان زماني که از روحانيت به زندان رفتند بزرگاني از دانشگاه مانند بازرگان نيز به زندان رفتند و همان دوران در حوزه‌هاي علميه و در مساجد و منابر سخنان انقلابي و حرکت انقلابي توسط بزرگان روحانيت به رهبري امام ادامه يافت، در دانشگاه هم امثال طالقاني‌ها، شريعتي‌ها، مطهري‌ها، بهشتي‌ها و مفتح‌ها به صحنه آمدند و سخن گفتند و در برابر استبداد و حاميان خارجي آنها، استعمار و مزدوران داخلي آنها ايستادگي و مقاومت کردند.

 

رئيس‌جمهور با بيان اينکه دانشجو و دانشگاه پيشتاز در نهضت اسلامي، در انقلاب اسلامي، تثبيت انقلاب اسلامي و در دوران دفاع مقدس بودند خاطرنشان کرد: بسياري از دانشجويان شهيد شدند، آزاده شدند ايثار کردند، جهاد کردند و امروز نيز بار مسئوليت را براي بخشي از اداره، کشور يا جامعه برعهده دارند.

 

روحاني ادامه داد: ما در شرايط خاصي قرا رگرفتيم که در اين شرايط خاص دانشجو نيز بايد پيشتاز باشد البته که من قبول دارم دانشجو بايد منتقد باشد، دانشجو بايد ديده‌بان و ناظر باشد و دانشجو بايد نظارت کند و اگر دانشجو را نگذاشتند جايي انتقاد کند لا اقل نسبت به دولت انتقاد کند چرا که اين را به اين دليل گفتند که ديوار دولت از همه ديوارها کوتاه‌تر است.

 

رئيس‌جمهور با بيان اينکه در هر مناسبتي از گوجه‌فرنگي تا انرژي هسته‌اي نسبت به دولت انتقاداتي مطرح مي‌شود خاطرنشان کرد: دولت به انتقاد دلسوزانه و شرافتمندانه افتخار مي‌کند و ما بدون نقد نمي‌توانيم پيشرفت کنيم چرا که انتقاد و پژوهش و علم دو روي يک سکه هستند.

 

رئيس‌جمهور با بيان اينکه ما نيازمند پرسشگري، نقد، پژوهش، هستيم خاطرنشان کرد: وظيفه اصلي دانشجو دانش‌پژوهي و دانشجويي است اما اينها تنها وظيفه يک دانشجو نيست و دانشجو به دانشگاه نمي‌آيد که از لحاظ علم و دانش پله‌هاي پيشرفت را طي کند بلکه وي مي‌خواد از لحاظ فرهنگ احساس مسئوليت، مشارکت اجتماعي و از لحاظ نقادي قدرت پيشرفت کند.

وي با بيان اينکه دانشجو در پي حکمراني و تصرف ميز قدرت نيست، خاطرنشان کرد:‌ دانشجو در پي عالم است و دانشجو به عنوان بهترين نمونه منتقد پرنشاط دولت است و قدرت، حاکميت،‌ دولت و همه آنهايي که صاحب قدرت در جامعه هستند بايد به نقد افتخار کنند.

وي با بيان اينکه بالاتر از پيامبر کسي را نداريم که در ميان اصحاب و يارانش نقد و اظهارنظر را آزاد گذاشته بود، تصريح کرد: مولايمان اميرالمؤمنين در دوران حکومتش از نقد و نقادان استقبال مي‌کرد.

 

وي با بيان اينکه دولت به سهم خودش از نقد استقبال مي‌کند اظهار داشت: دانشجو علاوه بر مسئله دانش‌پژوهي و رسيدن به مرتبه کمال بايد احساس مسئوليت کند و بداند عضو اين جامعه است و از محيط داخلي و خارجي تأثيرپذير است.

 

وي ادامه داد: دانشگاه جايگاه و قدرتي است که مي‌تواند تأثيرگذار در جامعه و در حکومت و اداره کشور باشد و نمي‌توانيم دانشجويي در دانشگاه درس بخواهد و فقط به فکر واحدهاي گذرانده يا واحدهايي که بايد بگذراند وي ا مدرکي که بايد بگيرد باشد.

 

روحاني با بيان اينکه دانشجو بايد نسبت به مسائل مهم جامعه نبايد بي‌تفاوت باشد، خاطرنشان کرد: دانشجو نسبت به وضع آب، محيط زيست، انرژي، وضع نرم‌افزاري، آسيب‌هاي اجتماعي، فرهنگي بي‌تفاوت باشد و نمي‌توانيم در جامعه‌اي زندگي کنيم و نسبت به مسائل يکه سرنوشت خودمان، جامعه و ملت و منطقه را تحت تأثير مي‌گذارد بي‌تفاوت باشيم.

 

روحاني با بيان اينکه نمي‌خواهم بگويم دانشگاه خانه احزاب است، تصريح کرد: ممکن است عده‌اي از دانشجويان شاخه حزب باشند اما دانشگاه و دانشجو بايد دنبال کار حزبي نيست و دانشگاه در حرّيت خودش به دنبال کار حزبي نيست و دانشگاه خانه احزاب نيست اما در عين حال دانشگاه جايي است که دانشجوي ما بايد بفهمد در جامعه چه مي‌‌گذرد، صاحب‌نظر باشد و بايد داراي انجمن‌هاي علمي و فرهنگي باشد و دانشجو نبايد نسبت به مسائل بي‌تفاوت باشد.

روحاني با بيان اينکه کار بزرگي در انقلاب اسلامي رخ داد، خاطرنشان کرد: هيچکس نمي‌تواند به گذشته بازگردد چرا که حاکميت ملي به عنوان ارزش بزرگ انقلابي و ملي و در انقلاب اسلامي مردم‌سالاري به عنوان يک اصل بزرگ و حقوق اساسي است و در کشور صندوق رأي به عنوان مبناي مشروعيت مطرح است که نمي‌توانيم آن را کنار بگذاريم و بايد از آن حراست و صيانت کنيم.

رئيس‌جمهور کشورمان اظهار داشت: در دنيايي نيستيم که بگوييم کار دنيا به ما ربطي ندارد افکار عمومي و قضاوت عمومي کاري به ما ندارد، اگر من مي‌خواستم مسئولي را تعيين کنم نسبت به دانشگاه به نظر دانشگاه چه کار دارم، وزيري را برمي‌گزينم و با صاحبان صاحب نفوذ سر و سري خواهم داشت و رأي اعتمادي مي‌گيرم و وي هم بر مسند قدر مي‌نشيند اما مبناي دولت اينچنين نيست.

روحاني با بيان اينکه مبنا از روز اول بر اين امر بوده است که در همه امور تخصصي با صاحبان امر در مشورت باشيم، خاطرنشان کرد: من بسيار خوشحالم که در اين رفت و آمد و رأي اعتمادها يک نظرسنجي در دانشگاه صورت گرفت و آن نظرسنجي تأئيد کرد که راه دولت يازدهم در دانشگاه‌ها مورد تأئيد اساتيد و دانشجويان است.

حجت‌الاسلام روحاني با بيان اينکه دولت نسبت به دانشگاه‌ها خط و راحي داشته است يکي است و از آن بازگشت نخواهد داشت، وزير علوم جديد هم ادامه دهنده راه و و مسير عزيزان پيشين خود در دولت يازدهم است، همان راهي که بنا بود ميلي‌منفرد طي کند، نگذاشتند.

رئيس‌جمهوري با بيان اينکه دولت نسبت به دانشگاه خط و راهش مشخص است، گفت: خط و مشي دولت نسبت به دانشگاه يکي است و از آن بازگشت نخواهد کرد.

روحاني ادامه داد: وزير علوم جديد ادامه‌دهنده راه و مسير عزيزان پيشين خود در دولت يازدهم خواهد بود و همان راهي که بنا بود ميلي‌منفرد طي کند و نگذاشتند و بنا بود توفيقي ادامه دهد و نگذاشتند، را ادامه مي‌دهد.

وي اضافه کرد: همان راهي که فرجي‌دانا آمد و بر عهده گرفت و ادامه راه براي او ممکن نشد و همان راهي که نجفي ادامه داد و قرار بود نيلي‌احمد‌آبادي ادامه دهد و همان راهي که براي  دانش‌آشتياني آن را ادامه دهد را امروز فرهادي ادامه خواهد داد.

رئيس‌جمهوري خطاب به دانشجويان و مسئولان دانشگاه خاطرنشان کرد: راه و مسير ما همان است که از آن روز اول به شما وعده داديم و عهد ما با شما شکستني نيست.

روحاني ادامه داد: ما امروز در راهي هستيم که بايد به هم کمک کنيم و براي حل معضلات داخلي و خارجي دست به دست هم بدهيم.

وي افزود: اگر مسائلي در داخل داريم چه کسي بايد آن را حل کند يا اعلام نظر نمايد؟ البته در بخش اقتصاد اساتيد به طريق مختلف نظرات خود را ابرار داشته‌اند که مناسب بوده است.

رئيس‌جمهوري تاکيد کرد: من دلم مي‌خواهد دانشگاه هم بيش از آنچه که فعال بوده براي حل معضلات کشور فعال شود و نقد دلسوزانه داشته باشد و راه‌حل‌هاي مختلف را ارائه دهد.

روحاني به نطق امروز خود به مجلس براي تقديم لايحه بودجه اشاره کرد و گفت: امروز اعلام کردند که تورم کاهش يافته و کاهش مي‌يابد؛ اگر سال گذشته در مجلس اعلام کرده بودم که تورم به 35 درصد مي‌رسد و در سال بعد به 25 درصد خواهد رسيد برخي نقد را آغاز کردند و گفتند چرا قول داده‌اي شايد اين کار شدني نيست و امکان ندارد.

وي اضافه کرد: با تمام نقدهايي که صورت مي‌گرفت توانستيم به همت کارشناسان و با توجه به نظرات آنها وبه ويژه اعتماد مردم که بزرگترين سرمايه است به موفقيت برسيم و تورم را در سال گذشته به 35 درصد و در امسال حتي پايين‌تر از 25 درصد برسانيم.

رئيس قوه مجريه تصريح کرد: سال گذشته به وعده خود عمل کرديم و امسال نيز همان هدف 25 درصدي را پيش برده‌ايم و حتي تورم بين 17 و 18 درصد رسيده است.

روحاني در ادامه با تبيين موفقيت‌هاي جمهوري اسلامي ايران در سياست خارجي گفت:‌امروز جايگاه ايران در افکار عمومي دنيا و ميان سياستمداران زمين تا آسمان متفاوت است.

وي افزود:‌مردم سراسر جهان به امنيت و فضاي ايران اعتماد دارند و حتي شاهديم هتل‌هاي کشورمان که در سال 91 خالي بود و سال 92 رونق کمي اشت در حال حاضر پر از توريست شود و حتي براي آينده نيز جاي خالي وجود نداشته باشد که اين به معني اشتياق جهان براي حضور در کشورمان است.

رئيس‌جمهور به تمايل شرکت‌هاي سرمايه‌گذاري در جمهوري اسلامي اشارخ کرد و گفت: صدها و هزاران شرکت منتظرند تا در آينده وارد ايران شوند و به سرمايه‌گذاري بپردازند.

روحاني اضافه کرد: البته اقليتي داريم که خوشحال نيستند اميدواريم آنها از منافع زودگذر خود بگذرند.

وي تصريح کرد: سياست خارجي هر چه موفق‌تر باشد به نفع مردم و ثبات کشور است.

روحاني اظهار داشت: آنها که مسئوليت سياست خارجي را به عهده دارند و همه کارشناسان افرادي و چهره‌هاي ديگر هستند که سوابق‌شان در انقلاب مشخص است.

وي سابقه مسئولان و کارشناسان سياست خارجي را در انقلاب مشخص دانست و گفت: يک عده تازه به دوران رسيده که به آنها احترام هم مي‌گذاريم نمي‌خواهد نسبت به آينده و ارزش‌هاي انقلاب و اسلام دل‌نگران باشند.

رئيس‌جمهوري در بخش ديگري از سخنان خود ادامه داد: ما همه بايد در ارزش‌ها اجماع نظر پيدا کنيم و نظر مشترک داشته باشيم.

روحاني در خصوص مذاکرات هسته‌اي گفت:‌ امروز دنيا باور دارد مذاکرات ما يک مذاکرات جدي،‌منطقي و رو به جلو است؛ امروز دنيا قبول دارد که جمهوري اسلامي مسلح به سلاح منطق و عقلانيت است. و همگان قبول دارند که ايران ضد خشونت و افراطي گري است.

وي اضافه کرد: شاهديم که در مجمع عمومي سازمان ملل طرح جهان عاري از خشونت که از سوي جمهوري اسلامي مطرح شد، به استثناي نظر منفي دو کشور مورد مقبوليت همه کشورها قرار گرفت و به تصوير جهاني رسيد.

رئيس‌جمهوري به قول‌هاي دولت در زمينه‌هاي مختلف اشاره کرد و گفت: قول‌هايي که دولت در همه زمينه‌ها داده به همه آنها پايبند است و در هر جايي که منافع ملي، مصالحي ملي و حقوق ملت ما در پيش باشد و بدانيم راهي که مي‌رويم براي منافع ملي است، از تخريب و انتقاد نمي‌ترسيم و از سر و صدا باکي نداريم.

روحاني اظهار داشت: راهي که ما گفته‌ايم همان خواهد بود منتها در پيروزي در اهداف نياز به همفکري و همراهي کارشناسان داريم و بدانيم که اهداف دولت و دانشگاه نيز يکي است و بايد همفکري کنيم.

وي اضافه کرد: خواهش مي‌کنم از شما که دولت را نقد کنيد و حتي اگر تشخيص داديد که در جايي راه دولت درست است حمايت کنيد و سياست نقد و حمايت را در قبال دولت در برنامه‌هاي خود قرار دهيد.

رئيس قوه مجريه در پايان با تبريک روز دانشجو گفت: از تلاش‌هاي  هاشمي و فرهادي براي نگاهي که خواست مردم است سپاسگذاري مي‌کنيم.

انتهاي پيام/
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس